blog

Zo haal jij het beste uit jouw beursdeelname

  • 28 April
  • 2020

Veel bedrijven denken vaak dat een beurs handenvol geld kost en dat het heel moeilijk is daar een extra rendement uit te halen. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Je verdient je investering zo terug, op voorwaarde dat je een duidelijk budget en haalbare doelen vooropstelt. Maak gebruik van onderstaande 3 tips en ga goed voorbereid aan de slag!

Bepaal op voorhand jouw doelstellingen en maak het verschil

 

Tip 1: stel duidelijke doelen voorop

Bepaal op voorhand wat je met de beursdeelname wil bereiken en hoe je dat zal meten. Denk na over hoe je dat kunt realiseren en wat je daarvoor aan de bezoekers op de stand moet vertellen. Zo sta je veel beter voorbereid op de stand en weet je ook beter wáárom je daar staat.

 

Tip 2: bepaal je budget op voorhand

 

Door op voorhand een budget te bepalen, neem je betere beslissingen tijdens de voorbereiding. Ga je op een groepsstand staan, kies je een reeds ingerichte stand via de beursorganisatie of wil je je stand laten bouwen door een standenbouwer?

Afhankelijk van het budget dat je jezelf hebt opgelegd, kan je de juiste keuze maken. Er zijn overigens tal van mogelijkheden om de kosten te drukken. Denk maar aan huurmeubilair via de organisatie, of je kan zelf meubels aankopen en na de beurs gebruiken op kantoor.

 

Tip 3: plan je opvolging in

Geen enkele beursdeelname is een succes als je na afloop van de beurs meteen weer aan het werk gaat en niets doet met de leads die je hebt verzameld. Heel veel bedrijven gaan hier de mist in. Jammer, want het is de opvolging die het verschil kan maken!

Plan nog voordat de beurs start reeds de opvolgmomenten in je agenda in. Zorg ervoor dat je elke lead binnen de week hebt gecontacteerd. Zo kan je het verschil maken tegenover de bedrijven die geen opvolging voorzien én maak je een goede indruk op jouw potentiële klant.

Wil je meer tips?

Neem nu contact op en we maken van jouw volgende beursdeelname een voltreffer