case

nieuwe look & feel voor nivolo

  • 08 Januari
  • 2020

In juni 2019 nam chapebedrijf Nivolo contact met ons op met vraag om hen te ondersteuning in de voorbereiding van 4 beurzen in het najaar 2019.

De eerste beurs was “verbouwbeurs” te Waregem en zou van start gaan op 27 september 2019. De andere beurzen op de planning waren BIS te Gent, BouwXpo te Kortrijk en Bouwbeurs te Roeselare.

De vraag van Nivolo

De uitdaging bij Nivolo was het aanpassen van de “oude” stand naar de nieuwe huisstijl.

Het bedrijf, toen nog gekend als "Bracke Bouw" zou namenlijk samen met de Verbouwbeurs hun nieuwe naam "Nivolo"  en bijhorende huisstijl officieel lanceren.

Nivolo zocht dus een externe partner die de voorbereiding van de beurzen op zich kon nemen, en iemand die de uitstraling van de stand een niveau hoger kon tillen binnen hetzelfde budget.

De "oude" stand van Nivolo

Stap 1: Het intake-gesprek

Tijdens een uitgebreid intake-gesprek bij Nivolo werden volgende zaken besproken:

  • Bepalen, verfijnen en vastleggen van de doelstellingen
  • Opstellen van een moodboard en briefing voor de standenbouwer
  • Bepaling algemene look & feel van de stand
  • Bijsturen en vastleggen van alle budgetten

Stap 2: Opvragen van voorstellen bij diverse standenbouwers

Na het intake-gesprek ging Expoza aan de slag. Aan de hand van de briefing en de budgetten selecteerden we 4 standenbouwers waar Expoza een voorstel zou opvragen. De ontvangen voorstellen werden bijgestuurd waar nodig en er werd ook onderhandeld over de offertes om het budget van Nivolo te respecteren.
Na ontvangst van correcte voorstellen kwam er een tweede meeting met Nivolo om alle ontwerpen toe te lichten en een keuze te maken. Standenbouwer Casalux kwam hierbij als beste uit de selectie.

Stap 3: Coördinatie en communicatie van de standenbouw

Na selectie van de standenbouwer nam Expoza alle communicatie en coordinatie voor de opbouw van de stand over. Hiervoor werd een project-planning opgesteld zowel voor Nivolo als voor de standenbouwer. De deadlines werden bewaakt door Expoza zodat alles tijdig aangeleverd werd.

Expoza is ook aanwezig op elke opbouw-fase en verzorgt ook telkens een oplevering van de stand met de standenbouwer.

 

Wat vond de klant er van?

Naomi vertelt het zelf:

"Wij leerden Expoza kennen via gemeenschappelijke kenissen en nodigden Caroline uit bij ons op kantoor voor een kennismakend gesprek.

De 1ste ontmoeting was meteen positief. Caroline communiceerde met veel enthousiasme en passie over haar beroep en wat ze kan betekenen voor ons.

Bij ons ging het vooral om het bedenken van een nieuw concept voor onze deelname aan enkele beurzen. Waarbij een volledige nieuwe beursstand moest ontwikkeld worden. Daarnaast wilden wij ook af van de algemene administratieve handel die een beurs met zich meebrengt.

 

Aan de hand van een moodboard stelden wij onze ideeën voor waarop Caroline verder kon bouwen.
Ze ging meteen aan de slag, dankzij haar kennis en netwerk rondom haar vonden we vrij snel de ideale partner om onze stand mee te bouwen.

De rest verliep van een leien dakje waardoor wij ons enkel dienden te focussen op het beursweekend zelf.

Daarnaast staat Expoza ook voor kwaliteit, transparantie en goede communicatie. Caroline volgt de projecten op tot in detail, is altijd bereikbaar en de facturatie klopt perfect met wat ze vooropstelde.

Kortom, de ideale partij voor uw beursbegeleiding."

 

Ook een beursdeelname gepland en wil je graag bepaalde zaken uit handen geven of heb je nood ondersteuning of een training? Maak een vrijblijvende afspraak met mij en ontdek wat Expoza voor jouw beursdeelname kan betekenen.

Wil jij ook genieten van een zorgeloze beursdeelname?

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking

De uitdaging

Aanpassen van de oude look & feel van diverse beursdeelnames naar de nieuwe huisstijl in het kader van een volledige rebranding van het bedrijf.

Facts

Bedrijf:

Nivolo

Beurs:

Verbouwbeurs Waregem

BIS Gent

BouwXpo Kortrijk

Bouwbeurs Roeselare

Standen:

Gemiddeld 21m2

Voorbereiding:

3 maanden

Standenbouwer:

Casalux